Vad är en jackpot?

Sammanfattningsvis är en jackpot en ansamlad summa pengar, som går att vinna genom olika varianter av spelfunktioner. En jackpott kan också finnas tillgänglig att vinna, på flera olika typer av spel. En av dem allra vanligaste typer av spel som innehåller jackpotts är enarmade banditer, som även kallas för slots. Man bör också känna till att jackpotts generellt sett är något som utlöses väldigt sällan, i jämförelse med normala vinster.

Det finns olika sätt som summan av en jackpott kan insamlas. Men ett vanligt sätt som används för att få ihop en jackpott är genom att låta en viss procent av alla insatser på spelet bidra till jackpotten. Summan byggs alltså upp kollektivt från olika spelare, allt eftersom olika insatser görs i det angivna spelet. En sådan typ av slot med jackpott har sällan något tak för hur mycket pengar som kan samlas ihop. Ett annat namn för dessa typer av jackpottspel är progressiva slots.

Fördelar

På dessa typer av spel kan man potentiellt vinna enorma summor pengar, trots att insatsen i sig, jämförelsevis kan vara väldigt låg. Detta medför ju att man som spelare kan minska riskerna genom att satsa lågt, men trots det fortfarande ha en chans att vinna stort.